Norge

UDI skal intervjue 53 flyktninger på video

Korona gjør det vanskelig for UDI å intervjue flyktninger. UDI tror også at de bare klarer å ta imot 2.000 kvoteflyktninger i år. Planen var 3.000.

Utlendings-direktoratet (UDI) skal intervjue 53 flyktninger i Libya. Det skal de gjøre på video på internett. De som får ja til å komme etter å ha blitt intervjuet må vente. Men de får komme rett til Norge når det er mulig uten for stor risiko for spredning av korona-smitte, sier UDI.

Dette er ikke første gang flyktninger blir intervjuet på video. Det samme skjedde i februar. Det var med en gruppe flyktninger. De var evakuert fra Libya til Romania. Her fikk 37 personer ja til å komme til Norge.

– Det er ikke en like god måte å gjøre det på som fysiske intervjuer der de er. Men det er en god nok erstatning. Vi trenger hjelp fra andre som er der flyktningene er. Det kan være for eksempel UNHCR, sier Forfang. Det er FNs høykommisær for flyktninger.

Les også: Flyktninger sier nei til å komme til Norge

I år er det en kvote på 3.000 flyktninger. UDI har så langt i år intervjuet og gitt tillatelse til 850 personer. I tillegg er det 550 flyktninger som fikk tillatelse i fjor høst. De har heller ikke hatt mulighet til å komme til Norge ennå.

UDI sier det er umulig å oppfylle årets kvote på 3.000 kvoteflyktninger. De tror de bare vil klare 2.000 i år. Årsaken er utfordringer som kommer med korona.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå