Norge

Norwegian vil fly flere steder igjen

Norwegian vil åpne 76 ruter for reiser fra 1. juli. Noen er i Norge og noen er til andre land i Europa. Men flyturene må følge strenge regler.

Flyselskapet starter opp med flyreiser til både London, Paris, Barcelona. De skal også fly til flere andre steder sør i Europa. Norwegian vil fly til flere steder i Norge. Fra 1. juli vil de flygninger til tolv byer og til Svalbard.

Fra før har Norwegian åtte fly i drift på ruter i Norge. Nå skal tolv fly tilbake i trafikk. 600 ansatte i Norge kan da komme tilbake på jobb etter å ha vært permittert. De har vært permittert fordi folk har reist mindre som følge av korona. Til sammen vil mer enn 900 piloter og kabinansatte være tilbake på jobb. Det skriver Norwegian i en pressemelding onsdag.

Les mer: Bestiller tur til Syden tross reiseråd

Les også: Kina skal eie mye av Norwegian

– Nå er konkurrentene våre i gang igjen. De har startet opp mange av sine flyruter. Da må vi også melde oss på i konkurransen. Det bidrar til at samfunnet kommer tilbake til normalen, sier Jacob Schram. Han er konsernsjef i Norwegian.

Flyene har rensing av luften i flyene. Det er samme teknologien som blir brukt på operasjons-saler på sykehus, ifølge Norwegian. Det skal fjerne så godt som alle mikro-partikler i luften. Også bakterier og virus. All luften i flyet blir renset hvert tredje til fjerde minutt.

Dette er reglene for å unngå smitte av korona:

* Reisende over seks år må bruke munnbind.

* Det blir ingen servering om bord.

* Passasjerene må ha mer avstand mellom seg når de går på og av flyet.

* Passasjerer får plasser som er spredt rundt i flyet. Setene i midten er de siste som blir tatt i bruk.

Siste utgave

På forsiden nå