Norge
Bildet viser trange, tomme, gater i gamlebyen i Chania på Kreta i Hellas.

Reiseselskaper betaler tilbake millioner

Reisende får tilbake penger for reiser som er avlyst som følge av korona. Så langt er det betalt ut 350 millioner kroner.

Korona-viruset stoppet folks muligheter til å reise. Da ble mange bestilte reiser avlyst. Selskapene Apollo, Ving og TUI har betalt tilbake til sammen 350 millioner kroner. Det skriver avisen Dagens Næringsliv. Fortsatt mangler omtrent like mye.

Mange nordmenn har penger til gode hos forskjellige reiseselskap. Selskapene skylder folk 3 milliarder kroner, ifølge organisasjonen Virke.

Charterselskapet Ving har så langt betalt tilbake 130–140 millioner kroner, ifølge avisen. De har 40 prosent av pakkereisene i Norge. 27 prosent reiser med Apollo og TUI. Apollo har betalt ut 100 millioner kroner. TUI vil ikke si hvor mye de har betalt ut. Men de sier at penger for reiser i mars og april er betalt tilbake.

Reisende har til vanlig krav på å få tilbakebetalt reiser innen 14 dager. Denne fristen er endret til 90 dager. Årsaken er korona-krisen.

Mer fra Norge

På forsiden nå