Norge

Sykepleier smittet av svensk lege

En sykepleier ved Nordfjord sykehus er bekreftet smittet med korona. Det er etter at sykepleieren har jobbet med en smittet svensk lege.

En svensk vikar-lege hadde gått på jobb med korona-smitte. Det skjedde ved Nordfjord sykehus i Vestland. Saken ble kjent lørdag. En sykepleier ved sykehuset har nå testet positivt for covid-19. Det sier Helse Førde i en pressemelding. Covid-19 er sykdommen som korona-viruset kan gi.

Sykepleieren er nå i karantene hjemme.

Pasientene som har vært i kontakt med legen, blir testet. Så lagt er testene negative.

Sykepleieren jobbet to vakter til ved sengeposten på sykehuset. Det var etter at personen jobbet med den svenske legen. Det gjør at flere pasienter må isoleres på enerom og testes.

Sykehuset begynte å spore pasienter og ansatte som sykepleieren har hatt kontakt med mandag kveld. Det sier Trine Hunskår Vingsnes. Hun er direktør for medisinsk klinikk.

– Det blir også gjort tiltak for å hindre mer smitte-spredning, sier Vingsnes.

Sykehuset tar inntil videre ikke inn pasienter på medisinsk sengepost. De tar heller ikke imot overføring fra andre sykehus.

Alle svenske arbeidere skal gå i karantene i ti dager før de begynner å jobbe i Norge. Det er hovedregelen. Men det er mulig å gjøre unntak for grupper som helse-personell. Fram til forrige uke trengte ikke disse å testes for korona. Men nå har Folkehelse-instituttet endret på dette.

Siste utgave

På forsiden nå