Norge

Ber oss om hjelp til å finne livbøyer

Livbøyer kan redde deg og meg. Men de forsvinner fra badesteder, havner og vann landet rundt.

Livbøyer fra selskapet Tryg blir borte. De forsvinner fra badesteder, havner og vann i Norge. Nå ber de oss om hjelp.

– Hvert eneste år blir livbøyer borte. Men antallet hittil i sommer virker å være rekordstort. Det bekymrer oss. Hver eneste livbøye kan være redningen for noen som er i ferd med å drukne. Og som blir sett av andre på land, sier Monica Rimestad i en pressemelding. Hun jobber i Tryg Forsikring.

Mennesker har allerede druknet i år. I flere tilfeller har de dødd.

– Det å ha tilgang på rednings-materiell i en kritisk situasjon er livsviktig. Da kan ikke livbøyen være borte, sier Rimestad.

Tryg begynte å plassere ut bøyer i 1952. De har satt ut over 45.000 livbøyer over hele landet. Rimestad oppfordrer alle som ser en Tryg-bøye på avveie, til å sette den tilbake på plass. De kan også gi den til kommunen eller havnevesenet.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå