Norge
Bildet viser Tinghuset i Tønsberg. En helse-sekretær er dømt for uaktsomt drap. Hun badet en mann i glovarmt vann.

Helse-sekretær dømt for uaktsomt drap

En helse-sekretær er dømt til åtte måneders fengsel. Det er for å ha badet en funksjonshemmet mann i glovarmt vann. Mannen døde av skadene.

En helse-sekretær skulle bade en funksjons-hemmet mann. Men vannet var glovarmt. Mannen døde av skadene- Nå er helse-sekretæren dømt til åtte måneders fengsel for uaktsomt drap.

Fire av de åtte månedene gjøres betinget. Det skriver Vestfold tingrett i dommen.

Hendelsen skjedde 24. februar 2019. Det var ved Oserødmyra bofellesskap på Nøtterøy i Færder kommune. 51 år gamle Alf Johan Halvorsen ble senket ned i et badekar. Vannet hadde en temperatur på omtrent 70 grader. Fire dager senere døde han på sykehus. Han hadde fått dyp annen-grads forbrenning. Halvorsen var multi-handikappet. Han trengte hjelp til alt, og kunne ikke snakke.

Rettssaken gikk i Vestfold tingrett fra 23. til 25. juni.

Helse-sekretæren er en kvinne i 30-årene. Hun har innrømmet å ha senket mannen ned i vannet. Men hun sa at hun ikke er skyldig i uaktsomt drap.

– Hvis jeg hadde kjent på vannet, hadde ikke dette skjedd. Noen ganger tenker jeg at det er min feil. Hadde jeg gjort noe annerledes, så hadde ikke han dødd. Det sa kvinnen under rettssaken, ifølge avisa Tønsbergs Blad.

Dagen før hadde badekaret blitt vasket med varmt vann. En sperre på kranen var ikke stilt tilbake.

Da kvinnen skulle bade Halvorsen, satte hun på vannet i badekaret. Hun kjente ikke på vannet. Så satte hun den funksjonshemmede mannen i en heis, Hun senket ham ned i vannet mens det fremdeles rant.

Færder kommune er kvinnens arbeidsgiver. De var først siktet for å mangle rutiner for bading. Men saken ble senere henlagt.

Mer fra Norge

På forsiden nå