Norge

Folk i FHI har jobbet flere tusen timer overtid

Det hjelper å vite at jobben er viktig, sier de ansatte i FHI. Men det har vært en slitsom vår.

Folk i Folkehelse-instituttet (FHI) har jobbet mye mens det har vært korona i Norge. Fra februar til april i år er det registrert over 15.000 timer med overtid. I fjor var det litt over 500 timer i samme periode. Det viser tall som avisa VG har fått se.

– Denne mengden med arbeid er uholdbar. Det kan ikke fortsette slik, sier Camilla Stoltenberg. Hun er direktør ved FHI. Hun sier det er uforsvarlig. Både fordi det er krevende for folk, men at det også er på kant med loven om arbeidsmiljø.

Les også: Kan unngå ny bølge av smitte

Marc Gaorfar er tillitsvalgt for de som jobber ved FHI. Han sier tallene er «helt horrible».

– Når tallene blir så høye, viser det at vi har for få ansatte til vanlig, sier han.

Solveig Jore er epidemiolog. Hun sier at det ble mange dager på jobb i 16 timer. Samtidig sier hun at det har hjulpet å vite hvor viktig jobb hun og kollegene gjør.

– Men man blir jo også sliten. Det blir veldig godt med ferie i år, sier Jore.

Les også: Advarer mot å stenge Norge på ny

Ingrid Klippen er statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet. Hun sier til VG at det har vært mye mer overtid enn til vanlig. Men hun mener det er innenfor avtaler med de tillitsvalgte. Hun mener det er nok ansatte i FHI. Hun håper flest mulig nå får tatt seg en velfortjent ferie.

Mer fra Norge

På forsiden nå