Norge

Slik servering blir lov igjen

Har du savnet buffé? Fra 15. juli blir det lov igjen.

Hoteller og kantiner måtte slutte med buffé. Årsaken var korona-viruset og fare for smitte. Nå blir slik servering av mat lov igjen.

Fra 15. juli vil hoteller og kantiner igjen kunne tilby buffé. Det sier næringsminister Iselin Nybø til avisa VG.

– Jeg tror folk kommer til å være fornøyde. Enda mer av det normale kommer tilbake igjen, sier hun til avisa.

NHO Reiseliv er glad for at myndighetene tar bort forbudet. De sier det er positivt for bransjen.

– Det gir reiselivet muligheten til å levere et mer fullverdig produkt til sine kunder, sier Kristin Krohn Devold i en presse-melding. Hun er administrerende direktør i NHO Reiseliv.

– Mange nordmenn har nok savnet den tradisjonelle frokosten på hoteller. Så det passer jo fint å få buffeen tilbake midt i fellesferien, mener hun.

Lars Ola Hektoen er en av eierne i Savalen Fjellhotell og Spa i Østerdalen.

– Dette er veldig gode nyheter. Dette visste jeg ikke, sier han til nyhetsbyrået NTB.

Siste utgave

På forsiden nå