Norge
Bilde 1 av 2

Tre kvinner ble knivstukket i Sarpsborg

Tre kvinner er knivstukket i Sarpsborg. Det har skjedd på tre ulike steder i byen. En av kvinnene døde av skadene.

Sarpsborg Arbeiderblad skriver at flere er knivstukket i Sarpsborg. De første meldingene om det kom like før midnatt. Politiet i Øst skrev på Twitter at de ba folk i byen om å holde seg inne.

– Politiet mente det kunne være en hendelse hvor liv var i fare. Vi sendte alle tilgjengelig mannskaper til Sarpsborg. For sikkerhets skyld ba vi folk å holde seg innendørs, sier Ann-Kristin Endal. Hun er leder i Stab for kommunikasjon i Øst politidistrikt. Hun sier det ikke er noe som tilsier at det er flere gjerningsmenn. De mener det hele er under kontroll.

– Vi vil være til stede i Sarpsborg med store styrker gjennom natten. Det er for å ivareta sikkerhet, ro og orden, sier hun.

Politiet fikk først inn melding om en kvinne som var knivstukket i sentrum av byen. Kort tid etter kom det en melding om to nye knivstikkinger i St. Nicholas gate og Oscars gate. Det skriver politiet i en pressemelding.

To personer er skadet. En av dem er kritisk skadd. En annen er død som følge av skadene. Den tredje er stukket i armen. Det har skjedd på ulike adresser, skriver politiet på Twitter. De skriver også at en person er pågrepet. De vet ikke om det er flere som er involvert. Nyhetsbyrået NTB skriver at alle de tre skadde er kvinner.

Et av ofrene visste hvem gjerningsmannen var. Hun fikk gitt denne informasjonen til politiet. Det førte til at han ble pågrepet av politiet. Politiet sier til kanalen TV 2 at de er i full gang med å etterforske saken. Det er ukjent hva mannen vil bli siktet for.

Sarpsborg Arbeiderblad skriver at det er sendt folk fra nødetater i hele Østfold. Det har også kommet luftambulanse til byen. Avisa skriver at flere luftambulanser er i ferd med å fly inn til sentrum av byen.

Avisa har snakket med ektemannen til ett av ofrene. Han sier at gjerningsmannen banket på døren og tok seg inn i boligen deres. Der skal han ha gått til angrep på mannens kone.

– Vi satt og så på TV. Så banker det på døra. Da jeg åpnet forsøkte han å stikke meg, men jeg kom meg unna, sier mannen. Deretter tok gjerningsmannen seg inn i boligen og stakk mannens kone i armen.

Det kom også hjelp fra Oslo politidistrikt. De sier til avisa VG at de sendte flere patruljer for å hjelpe politiet i Sarpsborg.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå