Norge
Bildet viser tre politifolk, som står ved et område som er sperret av. Det står også en bil uten skilter på stedet.

Sarpsborg-mann må være fire uker i varetekt

Natt til onsdag ble tre kvinner stukket med kniv. Mannen som er siktet godtar at han skal sitte fire uker i varetekt.

En mann på 31 år er siktet i saken. Han skal ha knivstukket tre kvinner i Sarpsborg. Men han var for syk til å møte i retten torsdag. Da var det møte for å bestemme om han må sitte i varetektsfengsel.

Les mer: Mann blir siktet for drap og drapsforsøk

Marius Otterstad er mannens advokat. Han sier at mannen ikke kunne møte. Det er det flere årsaker til. Den ene er mannens helse. Mannen har vært innlagt til psykiatrisk behandling. Det var for noen år siden, ifølge avisa VG.

Saken ble gjort som en kontorforretning. Da er det en dommer som ser papirene han har fått fra forsvareren og politiet i saken. Så bestemmer dommeren om mannen skal sitte i varetekt.

Mannen skal nå sitte i varetekt i fire uker. Han får verken brev eller besøk i de ukene. Han får heller ikke se på tv, lese aviser eller andre medier på to uker.

Men det var også enda en årsak til at han ikke kunne møte. Det er at mannen selv vet hva han har gjort.

– Det er også dels fordi han vedkjenner seg disse handlingene. Det ville være unødvendig for ham å møte i retten nå, sier Otterstad.

Politiet sier de ba om varetekstfengsling i fire uker. Det er fordi de mener det er fare for at bevis kan bli ødelagt, eller at mannen kan skade flere.

Les også: Tre kvinner ble knivstukket i Sarpsborg

Det var sent tirsdag kveld at politiet fikk den første meldingen. 23.30 fikk de vite at en kvinne var knivstukket ved bussterminalen i Sarpsborg. Kort tid etter ble de varslet om at to til var blitt stukket med kniv.

En kvinne i 50-årene er død. Hun døde av skadene. De to andre ble skadd. Den ene var onsdag kritisk skadd. Den andre ble stukket i armen og hadde lettere skader.

Gjerningsmannen har en relasjon til to av ofrene, ifølge politiet. Den ene sa til politiet hvem som hadde angrepet henne. Politiet har ikke funnet ut at han har noen relasjon med kvinnen som er drept.

Den siktede mannen er 31 år. Han er norsk statsborger. Han har somalisk bakgrunn, ifølge VG. De skriver at han var tiltalt for grov vold i 2016. Men han ble frikjent i retten.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå