Norge
Bildet er av landbruks- og matminister Olaug Bollestad og assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad (til høyre). Til venstre er overlege Are Stuwitz Berg i Folkehelseinstituttet.

Åpner for reiser til mer av Sverige

Folk fra Norge kan reise til fem nye steder uten at de må i karantene etterpå. Det er fire områder i Sverige og Ungarn. Men du må i karantene hvis du reiser til Spania eller Andorra.

– Jeg vet det er mange som er spente på hva som blir de nye rådene. Derfor skal dere slippe å vente lenge, sier Olaug Bollestad. Hun er landbruksminister i Norge. Hun sier det er flere områder som blir endret fra grønne til røde. Det er også flere som blir endret fra røde til grønne.

Det er åpnet for reiser til fire nye områder i Sverige. Folk slipper karantene for reiser til og fra Kalmar, Värmland, Örebro og Östergötland. Områdene Skåne, Blekinge og Kronoberg er fortsatt grønne.

Bollestad sier de nye rådene gjelder fra midnatt fredag. Klokken 00.01 kan folk havne i karantene.

– Du må i karantene hvis du kommer til Norge fra Spania etter midnatt, sier hun. Da blir både Spania og Andorra røde land. Fra lørdag er også Ungarn regnet som et grønt land.

Rådet er at de fleste som skal være i karantene må jobbe hjemmefra. De har krav på sykepenger hvis det er umulig å gjøre jobben hjemmefra. Årsaken er at de reiste mens det var grønt. Da har de ikke brutt noen råd.

De som reiser til røde land vil ikke få sykepenger. Det er fordi de bryter med rådene, forklarer Bollestad.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå