Norge

Ber om at mange jobber hjemmefra til 2021

Helsedirektør Bjørn Guldvog har et ønske til alle som snart er ferdige med ferien. De som kan jobbe fra hjemme, bør gjøre det noe av tiden.

Ferien er over for mange. Da skal også flere tilbake på jobb. Nå må vi unngå at det blir for mange folk på buss og bane. For nå starter hverdagen for de som reiser til og fra jobb, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til avisa VG.

– Det er slik at vi er avhengige av at ikke alle skal reise på samme tid i områdene rundt byene. Slik er det fortsatt. Vi har et mål om at det bare skal være halvparten så mye reising som det bruker å være, sier han.

Les også: Slik har korona endret arbeidslivet

Helsedirektoratet anbefaler at flest mulig jobber hjemmefra, i alle fall noe av tiden. De må gi plass til de som må jobbe fra arbeidsplassen. Guldvog sier at det gjelder blant andre de som jobber i barnehager og på skolen. De kan være avhengige av å kjøre buss eller bane for å komme seg til jobb.

Anders Tegnell er stats-epidemolog i Sverige. Han sier at folk i Sverige bør jobbe hjemmefra resten av året. Guldvog sier det rådet også passer for Norge. Han tror det vil være behov for at folk har hjemmekontor ut året. Men han sier det kan være et behov også etter at 2021 starter.

Siste utgave

På forsiden nå