Norge

To nye terror-trusler mot moské det siste året

Philip Manshaus angrep moskeen Al -Noor i Bærum for ett år siden. Moskeen har blitt truet med terror to ganger etter det.

Mandag er det ett år siden Manshaus drepte stesøsteren sin. Moskeen var Manshaus neste mål. Han ville drepe så mange som mulig. Men han ble stoppet av folk i moskeen, før han fikk drept flere enn stesøsteren sin. Men det har kommet to nye terror-trusler til moskeen det siste året, ifølge avisa Budstikka.

En av dem ble sendt før jul. Den den andre kom i mai. Det skjedde mens rettssaken mot Manshaus pågikk.

Les også: Tror ikke angrepet kunne vært hindret

– I mai fikk vi en anonym epost. Den som sendte den, mente det samme som Manshaus. Han skrev at muslimer ikke har noe i Norge å gjøre. Han skrev at hvis vi ikke gir oss og blir stille, så blir det blodbad, sier Waheed Ahmed. Han er talsperson for moskeen.

Ahmed sier at mange har sluttet å komme til moskeen det siste året. Rundt halvpartene av de som er med i menigheten har sluttet å komme, eller kommer sjeldnere. Det gjelder særlig for mange foreldre. De redde for å ta med barna i moskeen, sier Ahmed. Moskeen har fått på plass en rekke tiltak for å få bedre sikkerhet etter angrepet.

Les også: PST er redd at feiringen av id kan bli terror-mål 

– Du blir jo redd. Og nervøs. Før hendelsen ville vi tenkt at noen sender det for å skremme oss. Etterpå tenker vi at personen kan gå til handling. Vi har jo sett det skje. Selv om samfunnet lager planer mot mot ny terror, så kan vi aldri være helt trygg mot det, sier Ahmed.

Mer fra Norge

På forsiden nå