Norge
Bildet er av helseminister Bent Høie og statsminister Erna Solberg. Det er fra en pressekonferanse i vår om korona og reiseråd.

Solberg sier folk må finne igjen viljen til dugnad

Folk bør bli i Norge, sier Erna Solberg. Hvis smitten sprer seg mer, kan det bli nødvendig å stenge Norge igjen slik som det ble gjort i mars. Du kan se siste nytt her.

Statsminister Erna Solberg sier det kommer nyheter om jobben for å stoppe korona onsdag. Hun og helseminister Bent Høie skal ha en pressekonferanse. Den skal handle om korona og reiser. Det kan bety at det kommer nye råd for reiser.

Det er mindre enn én uke siden forrige gang rådene for reise blir endret. Årsaken er at det har blitt mer smitte av korona i flere deler av Europa.

(Du kan se sendingen nederst i saken. Den starter 14.00.)

Folkehelse-instituttet (FHI) har laget forslag til nye råd. De vil at seks land skal bli røde. Det er Island, Malta, Nederland, Polen, Kypros og Færøyene. I land i Norden er rådene for områder. FHI mener flere områder i Danmark og Sverige har for mye smitte. De vil at de områdene skal bli røde. Det betyr at folk som kommer derifra må i karantene.

Men rådene må bli bestemt av regjeringen. Høie har sagt at de vil forsøke å unngå å stenge på nytt. Men han har også sagt at det kan bli nødvendig å stenge igjen hvis det blir mye mer smitte enn det er nå. De siste dagene har flere blitt smittet, og mange har brutt rådene for å hindre smitte.

Mer fra Norge

På forsiden nå