Norge
Bildet viser Grande etter debatten.

Grande får skryt etter debatt

Venstre-leder Trine Skei Grande og Une Bastholm i Miljøpartiet De Grønne får skryt. De var med i en politisk debatt mellom partiledere torsdag.

Arendalsuka er kjent for politiske meninger og deling av kunnskap. Partiene pleier også å få vist seg fram. I år er debatt-uka endret som følge av korona-viruset. Mye skjer digitalt. Men det ble en debatt mellom Norges partiledere i Arendal likevel.

Trine Skei Grande leder partiet Venstre en liten stund til. Debatten var hennes siste. Hun fikk mye skryt av politiske kommentatorer etter debatten. Også Une Bastholm i Miljøpartiet de grønne ( MDG) ble sett på som vinner i debatten.

Grande fikk terningkast fem i både avisa Dagbladet og VG etter debatten i Arendal. Hun får skryt for hvordan hun viste fram politikken til partiet Venstre. Hun snakket både om hver enkelt frihet og samarbeid i verden.

– Hun fikk vist at hun er en politiker-type som vil bli savnet. Kveldens beste, skriver kommentatorer i VG.

Grande har sagt hun skal slutte som partileder i Venstre. Partiet velger ny leder om kort tid. Derfor var debatten i Arendal hennes siste.

Dagbladet mener Une Bastholm vant debatten. Hun får hun terningkast seks. Hun får skryt for hvordan hun snakket om regjeringens måte å åpne samfunnet på igjen.

– Hun sier at studentliv, breddeidrett og kulturliv er viktigere enn sydenturisme. Det er en kritikk som blir hørt hos mange velgere, skriver avisas kommentatorer.

Men VG mener Bastholm ikke klarte seg så bra i debatten om olje med Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet.

Mer fra Norge

På forsiden nå