Norge
Bildet er et sladdet foto av den siktede norsk-inderen.

Skal ha fulgt med på russisk agent i flere år

I 2018 hadde PST bevis for at russeren hadde skaffet en spion i Norge. Det skriver avisa Dagbladet.

Politiets sikkerhets-tjeneste PST har fulgt med på en russisk etterretnings-offiser i flere år. Allerede i 2018 hadde de bevis for at han hadde vervet en spion i Norge. Det skriver avisa Dagbladet.

Kontakten mellom nordmannen og russeren skal ha vart enda lenger. Det sier kilder til avisa.

Lørdag pågrep PST en norsk mann i 50-årene. Han har bakgrunn fra India. Mannen ble pågrepet på en restaurant i Oslo. Han var da sammen med personen PST mener er en russisk etterretnings-offiser. Norsk-inderen er siktet for å ha avslørt stats-hemmeligheter.

Mandag ble han varetekts-fengslet i fire uker.

Russeren har diplomatisk immunitet. Det betyr at han ikke kan straffes i Norge. Det sier PST til nyhetsbyrået NTB. Derfor ble ikke russeren pågrepet lørdag.

PST avslørte den siktede mannen i 2018, ifølge Dagbladet. Han var i kontakt med ulike forskere i Norge. PST skal ha tatt kontakt med personer som forsker på høy-teknolohi. De skal ha bedt dem være forsiktige.

Den siktede mannen er utdannet ingeniør. Han jobbet i DNV GL (Det Norske Veritas). Han jobbet mest med material-teknologi og 3D-printing. Det er innenfor olje- og gass. Det sa selskapet i en pressemelding tirsdag.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå