Norge
Bildet viser Guri Melby. Hun er innstilt som partileder i Venstre. Hun ønsker å overta etter Trine Skei Grande.

Guri Melby innstilt som leder for Venstre

Valg-komiteen i Venstre mener Guri Melby bør lede partiet. Hun tror det blir gøy, men også tøft.

Det har vært en lang diskusjon om hvem som skal lede Venstre. Men nå nærmer det seg en løsning. Valg-komiteen i partiet sa søndag at de mener Guri Melby bør lede partiet. Hun er kunnskapsminister. Melby er forberedt på at det blir tøft.

– Selv om det er en utrolig spennende utfordring å få lede Venstre, så er det ingen tvil om at det er en ganske krevende jobb. Og det tror jeg en skal være forberedt på når en takker ja til en sånn jobb, sier Melby til nyhetsbyrået NTB.

Alle i valg-komiteen var enige om sin innstilling. 39 år gamle Melby er innstilt som leder. Mens klimaminister Sveinung Rotevatn er innstilt som 1. nestleder. Kulturminister Abid Raja er innstilt som 2. nestleder.

Iselin Nybø, Petter N. Toldnæs, Gunhild Berge Stang og Solveig Schytz er innstilt som sentral-styremedlemmer.

Det har vært mye diskusjon i partiet. Det har vært om hvem av de tre som har vært best egnet til å lede partiet videre. Det er etter at Trine Skei Grande i mars sa at hun ikke ville fortsette.

– Jeg meldte meg på i kampen fordi jeg følte jeg hadde noe å bidra med. Så får andre heller svare på hvorfor de valgte den ene foran den andre. Jeg tror at vi tre sammen som et lag kan greie å løfte Venstre, sier Melby.

Det er landsmøtet i partiet som skal gjøre det endelige valget. Det skjer i slutten av september. Det kan komme forslag fra folk som ønsker en annen leder. Det er selv om valg-komiteen er enige om Melby.

– Jeg er ikke redd for det, men jeg er jo forberedt på at det kan skje, sier Melby.

Hun er heller ikke redd for at det kan bli vanskelig å samarbeide med Raja og Rotevatn. De er innstilt som nestledere.

– Vi samarbeider godt i regjering, sier Melby.

Hun har planen klar for å samle partiet.

– Jeg tror det viktigste er å lytte til folk som har litt ulike ståsted. Folk som erfarer verden på litt forskjellige måter, både i by og i bygd. Og så tror jeg det viktigste for å skape ro i Venstre, er å greie å få resultater. Hvis vi greier å få et Venstre som vokser. Så vil også veldig mange ha lyst til å slutte seg til det laget, sier hun.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå