Norge

Pass opp for giftig sopp!

Uvanlig mange har blitt forgiftet denne sommeren. De har fått i seg giftig sopp. Ekspertene anbefaler folk å bruke sopp-kontroll.

###
SPISELIG: Gul trompet-sopp kan minne om trakt-kantarellen på smak.
SPISELIG: Gul trompet-sopp kan minne om trakt-kantarellen på smak.
PLUKKER: Ratna Ondrias blir glad hver gang hun finner spiselig sopp.
PLUKKER: Ratna Ondrias blir glad hver gang hun finner spiselig sopp.
NYTT: Erin Kelly er fra Skottland. Det er første gang hun plukker sopp.
NYTT: Erin Kelly er fra Skottland. Det er første gang hun plukker sopp.
SOPPTUR: Først skal det sankes, så skal soppen kontrolleres.
SOPPTUR: Først skal det sankes, så skal soppen kontrolleres.
Publisert Sist oppdatert

– Kan denne spises? spør en kvinne. Hun holder opp en stor, rød-brun sopp. Hun har vært på sopptur på Sognsvann i Oslo. Nå viser hun kurven med dagens fangst til sopp-kontrolløren.

– Nei, denne er faktisk utrolig giftig. Får du i deg en liten bit, er det nok til å ødelegge nyrene dine. Soppen kalles spiss giftslørsopp, sier Line Ruden. Hun er sopp-sakkyndig og ekspert på sopp.

Sopp-turen er i regi av Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening. De har sopp-turer hver helg i sesongen. Den varer fra midten av august til oktober. Guidene er frivillige og turene er gratis. Denne gangen har 20 stykker fått plass.

For å lese saken må du være abonnent

Get instant access to all content

3 måneder

215,-

KJØP

6 måneder

395,-

KJØP

12 måneder

738,-

KJØP