Norge
Bildet viser nødetater på stedet der ungdommer festet ulovlig. Flere ble forgiftet av kullos.

27 personer måtte på sykehus etter fest i grotte

Det var full fest i ei grotte i Oslo. Folk ble forgiftet av gassen kullos. Politiet har ennå ikke siktet noen etter festen.

Folk festet i ei grotte i Oslo uten tillatelse. Flere av deltagerne ble forgiftet av gassen kullos. Politiet har ennå ikke siktet noen i saken. Det bekreftet Unni Grøndal i Oslo politidistrikt til nyhetsbyrået NTB søndag.

Tre personer ligger til overvåking på Oslo universitetssykehus. Totalt var 27 personer innom sykehus med forgiftning. Den ulovlige festen foregikk i en bunker på St. Hanshaugen natt til søndag.

De mest alvorlig skadde kom seg ut akkurat tidsnok. Det sier overlege Fridtjof Heyerdahl. Folk kunne dødd.

Politiet møtte tilfeldigvis noen ungdommer. Klokka var 3.46 natt til søndag. De startet jobben med å få folk ut av grotta.

Arrangørene brukte aggregater under festen. Det var årsaken til at folk ble forgiftet av kullos.

En av arrangørene mener at festen var forsvarlig.

– Det var ikke meningen at det skulle være så mange. Og aggregatene skulle være låst inne i et rom. Vi hadde allerede festet fra klokken 23 fram til rundt 3, uten problem, sier personen til avisa VG.

Aggregatene var i et rom med ventilasjon, ifølge personen. Verken brannvesen eller politi kjenner til et slikt rom i bunkeren. Brannvesenet reagerer i tillegg på mangelen på nødutganger. Brannvesenet var forberedt på noe langt verre enn det som faktisk møtte dem.

– De var forberedt på at de ville finne ganske mange folk, sier Lars Magne Hovtun i Oslo brann- og redningsetat til NTB. Han er vakthavende stabssjef.

Han roser innsatsen til folk på festen og politiet. De reddet folk ut. To politifolk var blant dem som ble sendt på sykehus.

– Den første politipatruljen har gjort en ekstraordinær innsats for å redde liv, sier Hovtun.

Politiet vil også granske hva som skjedde hos dem selv. Politiet tok imot tips om festen tidlig på lørdag. Det ble ikke fulgt opp. Det kom flere varsel utover kvelden og natta. Først da politiet møtte noen omtåkede ungdommer, gikk de til aksjon.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå