Norge

Kritisk til prosessen i Trøndelag Ap

Ingvild Kjerkol ble til slutt valgt som leder av Trøndelag Ap. Partisekretær Kjersti Stenseng er kritisk til prosessen i fylkespartiet.

Lørdag var det fylkesårsmøte i Trøndelag Arbeiderparti (Ap). Ingvild Kjerkol ble valg til leder med 156 mot 75 stemmer. Hun vant over Marit Bjerkås. Rett før årsmøtet innstilte valgkomiteen Bjerkås. Det skjedde etter at fylkespartiet droppet Trond Giske. Det skjedde etter at det kom nye varsler mot ham.

Kjersti Stenseng er partisekretær i Ap. Hun er kritisk til prosessen og det som skjedde under fylkesårsmøtet i Trøndelag i helgen. Hun sier til kanalen NRK at kritikken kommer an på om det som har kommet fram, er riktig. Hun var ikke selv til stede under valgkomiteens møte.

– Jeg synes den prosessen som er avdekket og det vi ble vitne til på årsmøtet, er kritikkverdig, sier Stenseng.

Hun mener at valgkomiteen ikke skal håndtere varsler mot en person.

– Det må tas gjennom det riktige organet, som er partikontoret, legger hun til.

Siste utgave

På forsiden nå