Norge
Bildet viser utstyr for å teste for korona. Flere enn vanlig er meldt smittet med korona det siste døgnet. Men flere av prøvene er tatt for flere dager siden.

139 meldt smittet sist døgn

139 nye personer er meldt smittet med korona det siste døgnet. Det er flere enn det har pleid å være i det siste.

Det siste døgnet har 139 personer blitt meldt smittet med korona-viruset i Norge. Det er en del flere enn det som har vært vanlig på ett døgn den siste tiden. Årsaken er at flere av prøvene er tatt for flere dager siden.

– Noen laboratorier har stor pågang. Og flere av dagens meldte tilfeller har prøvedato fra flere dager tilbake, sier Hilde Kløvstad til nyhetsbyrået NTB. Hun er avdelingsdirektør ved Folkehelse-instituttet (FHI).

At mange er meldt smittet på en dag, er ikke det samme som at alle testet positivt samme dag, forklarer hun.

Mandag fikk 12 pasienter med korona behandling ved norske sykehus. Én person får hjelp til å puste i respirator. Det viser tall fra Helse-direktoratet.

Mandag purret FHI på trege leger. De sa at legene bruker for lang tid på å sende inn meldinger om smitte. Det gjør at helsemyndighetene mangler informasjon om smitten i samfunnet. Det skriver FHI på sine nettsider.

Legene må være raske med å sende inn beskjed. Det er til det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS), skriver FHI.

Mer fra Norge

På forsiden nå