Norge
Sarpsborg 20200905. 
I Sarpsborg er mer enn 500 mennesker satt i Karantene etter et utbrudd av Covid - 19. Her fra Sarpsborg rådhus.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Vil stenge alle skoler i Sarpsborg

Utdanningsforbundet vil stenge alle skoler i Sarpsborg. De siste dagene har over 200 personer blitt smittet av korona i Sarpsborg og Fredrikstad. Men kommunen sier nei.

– Vi anbefaler vi å stenge ned alle skoler inntil vi har full kontroll på situasjonen. Det sier Knut Olav Farbrot til Sarpsborg Arbeiderblad. Han er leder i Utdanningsforbundet i Sarpsborg.

Farbrot er opptatt av helsa til både ansatte og elever. Han mener det er bedre å være føre var.

– Vi kan ikke gamble med helsa til barn, lærere og skole-ledere. Det må gjelde barnehagene også, dersom disse opplever samme situasjon som i skolen, sier han.

Les også: Flere enn 200 smittet i Sarpsborg og Fredrikstad

Kommunen har nå satt krisestab. Men ordfører Sindre Martinsen-Evje sier de ikke vil stenge ned skolene.

– Smitten kommer i all hovedsak fra ett miljø. Så lenge det er situasjonen, er det ikke aktuelt å stenge ned skolene. Smitte-spredningen er ikke ute av kontroll, sier Martinsen-Evje til Sarpsborg Arbeiderblad.

Han viser til en positiv utvikling i nabo-kommunen Fredrikstad. Han tror smitten vil dø ut etter hvert.

Søndag ble det klart at de 320 elevene ved Grålum ungdomsskole i Sarpsborg må ha hjemmeskole denne uka. Det skjer fordi for mange av lærerne må være i karantene.

Sju av 20 skoler i kommunen er berørt av smitte-utbruddet i området. Det sier oppvekst-direktør Erik Bråthen i Sarpsborg kommune.

Det er totalt nå 75 i Sarpsborg og 137 i Fredrikstad med korona-viruset. Søndag ble det meldt 25 nye smittede i Sarpsborg. I Fredrikstad er det fem nye i løpet av helgen.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå