Norge
Bildet viser huset der opptil 130 personer var innom under en muslimsk feiring. Nå er over 200 smittet med korona.

Arrangør av muslimsk feiring anmeldt

Mange er smittet med korona etter en muslimsk feiring. Sarpsborg kommune har anmeldt arrangøren.

Mange er smittet med korona-viruset i Sarpsborg og Fredrikstad. Flere enn 200 personer har testet positivt for viruset. Opp mot 2.500 personer er i karantene. Mange av dem er tilknyttet skoler, barnehager og helse-institusjoner.

De smittede i begge byene er knyttet til en muslimsk feiring. Feiringen var i Al-Ghadir Islamsk Senter sine lokaler i Skjeberg. Den varte i flere dager i slutten av august. Opptil 130 personer skal ha vært i lokalene under feiringen, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Sarpsborg kommune har anmeldt arrangøren til politiet. Det er for brudd på loven om smittevern. Sadiq Baker Alezairjawi er forstander i Al-Ghadir islamsk senter. Han føler seg trygg på at de ikke har gjort noe galt.

– Vi har ikke brutt smitte-reglene. Vi har hele tiden tatt hensyn til smitte-vernet, sier Alezairjawi til kanalen NRK.

Espen Rostrup Nakstad er assisterende helsedirektør i Helse-direktoratet. Han frykter at anmeldelser kan skremme folk fra å melde fra om utbrudd med smitte.

– Det er viktig for oss at folk sier fra. Og bidrar til oppsporing av smitte ved et utbrudd, sier Nakstad til NRK.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå