Norge
RETTSSAK: Noen truet Tor Mikkel Wara (bildet). Hans samboer Laila Anita Bertheussen er tiltalt for truslene. Tirsdag startet rettssaken i Oslo tingrett.

Bertheussen nekter straffskyld

Rettssaken mot Laila Anita Bertheussen er i gang. Hun nekter straffskyld på alle punkter.

Tirsdag morgen kom Laila Anita Bertheussen til Oslo tingrett. Hun kom sammen med samboeren Tor Mikkel Wara. Bertheussen er tiltalt for blant annet trusler mot samboeren og to andre politkere. Hun nekter straffskyld for alle punkter i tiltalen. Det sa hun da rettssaken startet.

55 år gamle Bertheussen sto i rettssal 250 i Oslo tinghus. Wara satt rett bak henne. Aktor Marit Formoe gikk igjennom hele tiltalten. Bertheussen svarte «nei» på alle de 15 punktene. Da hun var ferdig, snudde hun seg mot Wara. Han smilte oppmuntrende til henne.

Truslene mot Wara skjedde da han jobbet som justisminister. Saken gjorde at han måtte slutte i jobben.

Vinteren for nesten to år siden skjedde flere skremmende ting ved huset til Wara og Bertheussen. Noen tegnet hakekors og skrev «rasist» på bilen og husveggen deres. I tillegg så det ut som noen hadde forsøkt å tenne på bilen deres. Familien fikk også et truende brev i posten. Det samme fikk Ingvil Smines Tybring-Gjedde og Christian Tybring-Gjedde. Hun var da samfunns-sikkerhetsminister og han stortings-representant.

Senere tente noen på bilen til familien. Politiets sikkerhets-tjeneste pågrep da Bertheussen. De siktet henne for brannen og senere alle de andre tingene.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå