Norge
Bildet er av et beslag med smuglersprit. Denne spriten var livsfarlig og inneholdt metanol.

Sykehus ber folk passe seg for farlig sprit

En person blir behandlet for metanol-forgiftning i Oslo. Folk blir bedt om å passe seg for farlig sprit.

Personen blir behandlet på Oslo universitets-sykehus. De sier forgiftningen har skjedd mellom lørdag og søndag. De sier det kan være noen som har eller selger farlig sprit. Nå ber de folk følge med om de får symptomer etter å ha drukket sprit som de ikke vet hvor kommer fra.

– Symptomene er at det er tungt å puste, du ser dårligere, er kvalm, kaster opp, har vondt i magen eller brystet. Da må du ta kontakt med en lege. Det sier Anders Bayer til nyhetsbyrået NTB. Han er pressevakt ved Oslo universitets-sykehus.

Politiet kan ikke si om det blir solgt metanol på Østlandet nå. Politiet er kjent med at en person er forgiftet i Oslo. Men de vet ikke hvor spriten kom fra.

– Så langt er vi kun kjent med ett tilfelle. Nå undersøker vi saken, sier Stian Strømsøy Holm. Han er leder for krimvakta i Oslo politidistrikt.

Fire menn og tre kvinner døde av å ha drukket farlig sprit mellom høsten 2002 til sommeren 2004. De hadde drukket sprit som var smuglet inn i Norge. Det var metanol i spriten.

Les også: Giftig alkohol dreper 1.000 indere i året

Fire menn og tre kvinner i Norge døde av å ha drukket farlig sprit mellom høsten 2002 til sommeren 2004. De hadde drukket sprit som var smuglet inn i Norge. Det var metanol i spriten. Det blir kalt metanol-saken.

Mer fra Norge

På forsiden nå