Norge
Bildet er av statsminister Erna Solberg.

Regjeringen vil bruke minst 6 milliarder på korona neste år

Det skal bli brukt 6 milliarder ekstra på korona neste år. 3,8 milliarder skal bli brukt til å kjøpe vaksiner.

Det er laget flere avtaler om å kjøpe vaksiner. Regjeringen har bestemt at 3,8 milliarder kroner skal bli brukt på vaksiner. De vil også bruke penger på et lager med legemidler. Det skal gi ekstra beredskap. Det vil de bruke 1,1 milliarder kroner på. De vil også bruke 650 millioner kroner på å teste folk som kommer over grensen inn til Norge, skriver avisa VG.

Dette er penger som bare skal bli brukt på korona i statsbudsjettet neste år. Det kommer til å bli brukt mer på ulike typer krisehjelp. Pengene kommer også som et tillegg på budsjettet til helsedepartementet.

– Det betyr forhåpentligvis at vi får testet flere og sporet smitte. Da vil det bety at strategien virker. Vi har også satt av mye penger til å kjøpe vaksiner. Da kan vi kjøpe nok vaksiner til å vaksinere oss om vi får tak i det, sier statsminister Erna Solberg til avisa.

Mer fra Norge

På forsiden nå