Norge
Bildet viser parkerte busser i Oslo. 3.800 bussjåfører på Østlandet kan bli tatt ut i streik fra søndag.

3.800 bussjåfører klare til streik

Det er fare for streik blant bussjåfører på Østlandet. Det kan skje fra søndag av, ifølge Fellesforbundet.

Det kan bli streik blant bussjåfører på Østlandet fra søndag av. Streiken kan bli utvidet til hele landet. Det sier fagforeningen Fellesforbundet.

– Dette vil gå ut over de aller fleste buss-avgangene i det sentrale østlands-området. Og det viser at vi mener alvor med en streik, sier Dag-Einar Sivertsen i en pressemelding. Han er Fellesforbundets forbunds-sekretær.

De har sendt varsel om streik for alle sjåfører i Oslo og Viken. Det gjelder sjåfører som er medlem i arbeidstaker-organisasjonene Fellesforbundet, LO og YFT. 3.800 sjåfører vil bli tatt ut i streik i første omgang.

– Det er større fare for streik enn på lenge, skriver Fellesforbundet i pressemeldingen.

Fredag skal Riksmekleren prøve å få partene til å bli enige. De har frist til midnatt natt til lørdag. Blir de ikke enige, er det streik fra søndag 20. september. Arbeidsgiver-organisasjonen NHO Transport forhandler for arbeidsgiverne.

Sivertsen sier at dette bare er starten. Flere kan bli tatt ut i streik raskt. Det er dersom partene ikke finner en løsning.

– Hvis vi kommer til det punkt at vi må utvide, vil vi trappe opp raskt. Vi har til sammen over 10.000 sjåfører vi kan ta ut i streik. Det vil i så fall stoppe all busstrafikk i Norge, sier Sivertsen.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå