Norge
A migrant holds her baby as she runs to avoid a small fire in a field near Mytilene town, on the northeastern island of Lesbos, Greece, Saturday, Sept. 12, 2020. Thousands of asylum-seekers spent a fourth night sleeping in the open on the Greek island of Lesbos, after successive fires destroyed the notoriously overcrowded Moria camp during a coronavirus lockdown. (AP Photo/Petros Giannakouris)

Flekkefjord vil ta imot 29 flyktninger fra Moria

Torbjørn Klungland er ordfører i Flekkefjord. Han sier ja til å ta imot 29 flyktninger fra den nedbrente Moria-leiren på Lesvos.

Ordføreren fikk flertall for denne formuleringen:

«Flekkefjord kommune ser med uro på den håpløse humanitære situasjonen flyktningene fra Moria-leiren på Lesvos er i. Særlig utsatt under slike umenneskelige forhold er barn og ungdom. Flekkefjord kommune er derfor villig til straks å ta mot og bosette inntil 29 mennesker fra den ødelagte Moria-leiren.»

Politikerne i Flekkefjord ble enige på et møte torsdag kveld. Det skriver Avisen Agder. Bystyret vedtok i fjor å ta imot til sammen 30 flyktninger i 2020. Men hittil i år har det kun kommet én, fra Kongo.

Klungland sier bildene fra brannen i Moria-leiren har gjort inntrykk.

– Det er ingen tvil om at mange som befinner seg i leiren, lever under ekstremt vanskelige forhold. Hvis de ikke får hjelp, kan vi risikere at dette blir en stor humanitær katastrofe, sa Klungland.

Regjeringen har bestemt å hente i alt 50 flyktninger fra leirene i Hellas. Det skal hovedsakelig være barn og barne-familier fra Syria.

Mer fra Norge

På forsiden nå