Norge
Bildet viser næringsminister Iselin Nybø og distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland som smiler.

Slik vil de hjelpe reiselivet

En ny penge-ordning skal hjelpe reiselivet. Den er på inntil 1 milliard kroner. Regjeringen lover annen type hjelp i tillegg.

Reiselivet er i krise. Folk reiser mye mindre enn før. Årsaken er korona-viruset og strenge regler. Samtidig dropper bedrifter arrangementer. Hoteller og restauranter tjener mindre penger.

Nå lover regjeringen mer hjelp til reiselivet. Det kommer en helt ny ordning. Den skal hjelpe bedrifter i nød og er på inntil 1 milliard kroner. Det sa Iselin Nybø på en pressekonferanse mandag.

Hun er næringsminister. Linda Hofstad Helleland var også med. Hun er distriktsminister. Hun har også ansvar for digitalisering.

– Reiselivet er hardt rammet av pandemien. Jeg og Linda har reist mye rundt i landet, sa Nybø. De har snakket med bedriftene.

– Mange av dem går en usikker høst og vinter i møte, sa hun videre.

Derfor vil regjeringen ha denne nye ordningen med pengehjelp. Hensikten er at næringen skal få beholde personer i jobb.

Ikke alle bedrifter får hjelp gjennom denne. En annen ordning på 50 millioner kroner er for dem som faller utenfor, sa Nybø.

Også bedrifter på Svalbard skal få hjelp, ifølge regjeringen.

Disse ordningene kommer i tillegg til annen hjelp næringslivet har fått. Regjeringen skal ha en egen pressekonferanse senere mandag.

Bedrifter kan også få hjelp til omstilling. Regjeringen vil bruke nye 250 millioner kroner på dette. Bedrifter kan i tillegg søke om penger gjennom selskapet Innovasjon Norge. Regjeringen lover også hjelp til kommuner som må stenge ned. Slik nedstenging påvirker næringslivet negativt.

Mer fra Norge

På forsiden nå