Norge
Bildet viser utdelingen av Nobels fredspris i Oslo rådhus. De kongelige sitter fremst på egne stoler. Det er mange folk i salen.

Dropper utdeling av fredsprisen i Oslo rådhus

Det blir ingen utdeling av Nobels fredspris i Oslo rådhus i år. I stedet blir det et mindre arrangement i Universitetets aula.

Snart får vi vite hvem som vinner Nobels fredspris. Vinneren tar vanligvis imot prisen i Oslo rådhus. Det skjer ikke i år.

Det er flere årsaker til det. Sverige deler ut andre nobelpriser. De har avlyst utdelingen i konserthuset i Stockholm.

– Vi ønsker å samordne oss med Stockholm. Vi vil markere at dette er et annerledes år. Da er det fint å legge utdelingen til et annet lokale, sier Olav Njølstad til kanalen NRK. Han er direktør ved Nobelinstituttet og sekretær for Nobelkomiteen.

– For det andre kunne vi ikke ha hatt flere enn 200 mennesker i rådhuset. Det er egentlig plass til 1.000, sier han videre.

Nobelprisen har blitt delt ut i Oslo rådhus i over 30 år. I år blir det i stedet en mindre prisutdeling i Universitetets aula. Der ble fredsprisen delt ut i årene mellom 1947 og 1989. Rundt 100 kan være gjester.

9. oktober vet vi hvem som får Nobels fredspris. Det er usikkert om vinneren kan komme til Oslo og ta imot prisen. Årsaken er korona-pandemien.

Vinneren kan være med på seremonien digitalt.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå