Norge
Bildet viser heftet med frimerker som PST fant hjemme hos Laila Anita Bertheussen. De mener frimerkene som mangler, er brukt til å sende trusselbrev.

Trusselbrev og papir hos Bertheussen var like

Kripos har undersøkt brevpapir og en printer. De mener disse knytter Laila Anita Bertheussen til trusselbrev.

Noen sendte trusselbrev til ekteparet Tybring-Gjedde og Tor Mikkel Waras hus. Brevene var laget på samme type papir. Denne typen papir fant politiet hjemme hos Wara og Laila Anita Bertheussen. Hun er tiltalt for blant annet å ha sendt trusselbrevene. Rettssaken mot henne er i gang i Oslo tingrett.

Håkon Schjønsby jobber for spesialpolitiet Kripos. Han er ekspert på papir, trykk og dokumenter. Torsdag fortalte han i retten om flere ting de hadde funnet ut. Det er etter undersøkelser av både brev, printer, frimerker og konvolutter. De fant flere likheter mellom trusselbrevene og ting de fant hjemme hos Bertheussen.

Brevene ble trolig skrevet ut på en printer av typen HP Envy. Det viser Schjønsbys undersøkelser. Politiets sikekrhets-tjeneste (PST) mener Bertheussen kjøpte en slik 24. januar 2019. De tror hun kastet den etter å ha brukt printeren i to timer 29. januar.

Kripos undersøkte frimerkene på konvoluttene med trusselbrev. Bertheussen hadde et hefte med seks frimerker igjen hjemme. De har samme feil i trykket som frimerkene på trusselbrevene. Kuttingen i kantene passer også med heftet.

Bernt Heiberg er Bertheussens forsvarer. Han spurte hvor Schjønsby mange slike frimerker som var solgt i Norge. Schjønsby svarte at 533.000 hefter med slike frimerker var solgt. Av disse kan mellom 5 og 10 prosent ha samme feil i trykket. Det har produsenten sagt.

Mer fra Norge

På forsiden nå