Norge
Bildet er av en sivil politimann utenfor leiligheten hvor en kvinne ble funnet drept i helga. Han står i en oppkjørsel med busker på siden. Han har mørk bukse og brun hettegenser.

Mann siktet for drap på kvinne i Bergen

En kvinne i 20-årene ble lørdag kveld funnet død i en leilighet i Åsane i Bergen. Der var det også en mann, som ble sendt til sykehus. Han er nå siktet for drap.

En kvinne ble funnet død natt til søndag. Nå er en mann siktet for drapet.

Mannen er ifølge nyhetsbyrået NTB 19 år. Han er pågrepet av politiet. Mandag skal retten si om han må være i varetektsfengsel.

– Han kommer til å godta fire ukers varetekt. Han vil ikke være til stede i fengslingsmøtet hvis det er mulig for ham å slippe. Årsaken er helsetilstanden hans, sier Erik Johan Mjelde til avisa Bergens Tidende (BT). Han er advokat og forsvarer for mannen.

Mannen var først siktet for å ha hensatt noen i hjelpeløs tilstand. Men politiet endret på det, sier Eli Valheim. Hun er politiadvokat i Vest politidistrikt.

– Han er nå siktet for drap. Det er endret etter funn på åstedet, sier hun.

Politiet startet jobben med å undersøke leiligheten rett før klokka 3 natt til søndag. Den er nå stengt for andre enn politiet.

– Vi avhørte søndag vitner på stedet. Det var naboer og huseier. Det vil skje flere avhør denne uka. Familien til kvinnen ble avhørt søndag. Det skjedde over telefon. Politiet sikrer nå digitale spor. De jobber også med å få oversikt over aktiviteten til de to som var på stedet, sier Valheim.

Familien bor ikke i Bergen. De har fått Einar Raaen som bistandsadvokat.

Både den drepte kvinnen og den siktede er født og oppvokst i Norge. Begge er fra Østlandet, men fra ulike steder. De har vært studenter i Bergen siden i høst. De bodde sammen, men skal ikke ha vært kjærester.

Valheim sier at huseieren ble kontaktet av familien til kvinnen. De  var bekymret, fordi de ikke klarte å få kontakt med verken mannen eller kvinnen. Da var klokka 21.30.

Huseieren låste seg inn to timer senere og fant begge to i leiligheten. Politiet kom til stedet klokka 23.39. Ambulansen kom like etter. Kvinnen ble erklært død på stedet.

Mannen på 19 ble sendt til sykehuset Haukeland. Han snakket mange timer med sin forsvarer på sykehuset søndag. 19-åringen skal ikke være dømt fra før. Advokaten sier til BT at han ikke kan si noe i saken. Årsaken er at politiet ikke ønsker at detaljer i saken skal bli kjent enda.

De to ble funnet i ulike rom. Han var i et rom, og kvinnen lå død i en seng på soverommet. Ifølge de som fant dem, var dynen pakket rundt kvinnen. Det skriver Bergensavisen.

Mer fra Norge

På forsiden nå