Norge

Det ble streik i den norske oljebransjen

Det var bare to av tre fagforeninger som ble enige med arbeidsgiver-organisasjonen Norsk olje og gass. Det fører til at en viktig oljeplattform kan bli nødt til å stenge.

Fagforeningen Lederne og arbeidsgiver-organisasjonen Norsk olje og gass ble ikke enige. Det gjør at Lederne går til streik. 43 av deres medlemmer på oljeplattformen Johan Sverdrup er er i streik nå. Norsk olje og gass ble enige med to andre fagorganisasjoner. De er Safe og Industri og Energi.

Lederne sier at dette fører til at plattformen må bli stengt inntil videre. Norsk olje og gass sier at det er en risiko for at den må stenge i en periode.

Plattformen er på det oljefeltet hvor det blir hentet mest olje i Norge. Hvis den må stenge, betyr det at det blir hentet opp 470.000 fat mindre olje. Det er nesten 12 prosent av alt som blir hentet opp av olje og gass i Norge, ifølge Norsk olje og gass.

Det blir streik fordi partene er uenige. De ble ikke enige om hvordan nye arbeidsforhold for medlemmene i Lederne skal bli. I tiden framover skal flere av de jobbe fra kontrollrom på land, i stedet for å være ute på en plattform. Lederne har ønsket at det skulle være egne avtaler for de som skal jobbe på land.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå