Norge
Moelv 20200930. 
Brannvesen slukker brannen i et stort næringsbygg som er i full fyr ved Moelv sentrum i Ringsaker kommune. Person funnet omkommet etter storbrann i næringsbygg.
Foto: Ringsaker Blad / Ole Ludvig Rosenborg / NTB

To døde – Politet tror brannen ble påsatt

Nå er to personer funnet døde etter brannen i Moelv. Politiet mistenker at noen startet brannen med vilje.

Onsdag brant det kraftig i et næringsbygg på Moelv i Ringsaker kommune. Nå er to personer funnet døde etter brannen. Politiet tror noe kriminelt kan ha skjedd.

– Vi etterforsker dette bredt og holder alle muligheter åpne. En av hypotesene vi jobber ut fra er at brannen kan være påsatt. Det sier politi-advokat Sten Floor Nelson i Innlandet politidistrikt.

Den første døde ble funnet onsdag rundt 13.00. Torsdag kveld fant politiet enda en person død i ruinene. Foreløpig er det ukjent hvem personen er. Personen er sendt til obduksjon for å avklare dødsårsak og identitet.

Det var ved 7-tiden onsdag morgen at nødetatene fikk melding om brannen. Da brant omtrent 200 meter av takets lengde på næringsbygget.

Les også: En person er død etter stor brann i næringsbygg i Moelv

Politiet holder på med taktisk og teknisk etterforskning. Kripos bistår i arbeidet.

– Kripos er først og fremst med fordi det er et stort åsted som det tar tid å gjennomsøke. Det er også bedt om bistand til brannhund. Det er en ressurs som bare Kripos sitter på, sier han til NRK.

Politiet ber nå om tips for å finne årsaken til brannen. De ønsker særlig bilder og video fra dashbord-kamera i biler.

– Det gjelder området Storgata i Moelv og Mjøsbrua mellom klokken 05.00 og 08.00 onsdag 30. september, sier politiet.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå