Norge

Vil ta imot 3.000 kvote-flyktninger

Regjeringen ønsker å ta imot 3.000 kvote-flytninger neste år. Det viser forslaget til statsbudsjett for 2021.

Neste år vil regjeringen ta imot 3.000 kvote-flyktninger til Norge. Dermed vil de fortsette med ordningen de ble enige om i 2019. Det er ifølge regjeringens forslag til statsbudsjett for 2021.

Kvote-flyktninger fordeles til landene gjennom en avtale med verdens-organisasjonen FN.

Regjeringen henter støtte for budsjettet fra Fremskrittspartiet (Frp). Men Frp ønsker at vi skal ta imot færre flyktninger. Regjeringen følger ikke kravet fra Frp.

– Jeg kan bekrefte at regjeringen neste år ønsker å ta imot 3.000 kvote-flyktninger. Og det er et rekordhøyt tall. Det er tre ganger mer enn de rødgrønne tok imot. Og jeg mener det skulle bare mangle. Når vi er i en situasjon i verden der det er flere flyktninger på flukt enn noen gang. Og da må Norge også ta det ansvaret, sier Kjell Ingolf Ropstad til kanalen TV 2. Han er barne- og familieminister. Han er også leder for Kristelig Folkeparti (KrF).

I januar 2019 ble KrF med i regjeringen sammen med Frp, Høyre og Venstre. Da ble partiene enige om en avtale. Der sto det blant annet at Norge skulle fortsette å ta imot 3.000 kvote-flyktninger i året.

I januar i år forlot Frp regjeringen. De mener at avtalen ikke gjelder for dem lenger. I september bestemte partiet at de vil ha færre kvote-flyktninger til Norge.

Siste utgave

På forsiden nå