Norge
Oslo  20190117.
Gunhild Stordalen presenterer den nye EAT-rapporten hos Bama i Oslo.
Foto: Terje Pedersen / NTB

– Dette blir en ekstremt viktig pris

Gunhild Stordalen har lenge samarbeidet med FN og årets fredsprisvinner. Hun tror tildelingen blir viktig for arbeidet framover.

– Fantastisk at Verdens matvareprogram får Nobelprisen! Dette kommer til å bli en ekstremt viktig tildeling. Det er Gunhild Stordalens første reaksjon til NTB.

Stordalen er grunlegger av EAT, en stiftelse som jobber for bærekraftig utvikling. Hun sier hun er stolt av å samarbeide med Verdens matvareprogram (WFP).

Les også: Fredsprisen går til Verdens matvareprogram

De jobber sammen nå fram mot FNs internasjonale toppmøte om mat, neste høst. Målet er å fremme en sunnere og mer bærekraftig mat-industri. Slik skal de sikre mat til hele jordas befolkning nå og i framtiden.

– Nobelkomiteen anerkjenner sult som en trussel mot fred i verden. Det vil bidra til fremme WFPs arbeid. Innsatsen vil bli større mot de underliggende driverne – som er klima-endringer og konflikt. Prisen er en inspirasjon for oss alle som jobber med mat, sier Stordalen.

Les også: Hvem får Fredsprisen?

WFPs norske visepresident Elisabeth Rasmusson sier hun er veldig glad for prisen.

– Jeg synes dette er en veldig riktig pris og er glad for at Verdens matvareprogram nå endelig får denne store anerkjennelsen. Det er så velfortjent, sier hun til NTB på telefon fra Frankrike.

Rasmusson er glad på vegne av sine kolleger.

– De gjør en formidabel jobb hver dag i noen av verdens mest kompliserte situasjoner, sier hun.

Hun mener prisen vil være en enorm motivasjon for de som jobber i organisasjonen.

– De må håndtere krig, naturkatastrofer og nå korona. Alle har vært tvunget til å forbli i landene de er i, og jobber døgnet rundt.

Prisen kom ikke som noe sjokk på visepresidenten. Verdens matvareprogram har vært nominert til Nobels fredspris i flere år på rad.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå