KLAR TALE 30 ÅR:

Erna gratulerer Klar Tale i video

Klar Tale fyller 30 år. Statsminister Erna Solberg har sendt en hilsen. Se video!

– Kjære Klar Tale, og gratulerer med 30-årsjubileet, sier statsminister Erna Solberg i en video. Se hele nederst i saken (du kan skru på tekst).

Klar Tale fyller 30 år. 11. oktober 1990 kom den første utgaven av avisa. Gjennom alle disse årene har avisa gitt folk nyheter på et lettere språk. Først på papir, og senere også på nett.

Statsministeren har sendt en hilsen til avisa i anledning bursdagen.

– Tusen takk for den viktige jobben som dere gjør, sier Solberg videre. Hun sier at Klar Tale for mange er et nødvendig bidrag i nyhets-bransjen.

Selve feiringen av Klar Tale skjer mest digitalt. Det skjer tirsdag 13. oktober fra klokken 12 til 14. Folk kan se den direkte på Facebook eller klartale.no.

Statsministeren ønsker at alle tar del i det likestilte Norge. Hun mener god tilgang på nyheter er viktig, slik at alle kan delta.

Solberg har selv dysleksi. Klar Tale snakket med henne om dette i 2017. Hun sier at hun selv er midt i avisas mål-gruppe.

– Jeg er langt fra alene, sier hun. Solberg mener det er viktig at språk er tilgjengelig, og at alle forstår. Hun vet også at å skrive enkelt er vanskelig.

– Men dere viser at det er mulig, sier hun i hilsenen. Det er viktig for samfunnet, fordi flere kan bli med. Flere stemmer kan høres, mener hun.

– Lykke til med feiringen, sier hun til slutt.

Redaksjonen i Klar Tale inviterer til debatt. Da deltar Dysleksi Norge, Afasiforbundet i Norge, Blindeforbundet og Leser søker bok, samt redaktør Gøril Huse. Så kommer stortings-presidenten Tone Wilhelmsen Trøen.

Selskapet Lettlest Media gir ut Klar Tale. Det er på oppdrag fra Stiftelsen Klar Tale. Avisa og nettavisa passer for alle som trenger nyheter på lettere språk og større skrift.

Siste utgave

På forsiden nå