Norge

44 fanger må i karantene etter smitte

44 fanger i et fengsel må være i karantene i 10 dager. Årsaken er at en annen fange har fått korona. Fem ansatte må også i karantene.

– En fange har testet positivt på smitte med korona. Det skjedde i et fengsel på Kongsvinger. Det ligger på Vardåsen. Det skriver Kriminal-omsorgen lørdag. De har ansvar for drift av fengsler i Norge. Fangen har bare milde symptomer på smitte.

Den smittede måtte i karantene med en gang etter at testen ble gjort. Den ble gjort av legen ved fengselet. Det var fredag. Samme dag kom svaret på testen. Personen var smittet.

44 innsatte er i karantene fram til 18. oktober. Det er også fem ansatte. De har hatt nær kontakt med fangen som er smittet. Det er gjort tiltak for å hindre at smitten skal spre seg mer. Det blir også jobbet med å spore smitten. Søndag kom svaret på tester av fangene og de ansatte. Ingen av de viste smitte, ifølge kanalen NRK.

Fengselet var nytt i 2012. Det var en egen avdeling for fanger som kommer fra andre land enn Norge. De fleste blir sendt ut av Norge når de er ferdig med straffen. Noen blir også sendt til landet de kommer fra, for å sone straffen der.

Mer fra Norge

På forsiden nå