Norge
Bildet er av NHO-direktør Kristin Krohn Devold.

NHO sier at reiselivet har tapt 41 milliarder kroner

De som jobber med reiseliv har tapt 41 milliarder på korona. Det viser en ny analyse fra NHO.

Turister har brukt 41 milliarder mindre i Norge i år. Tallene er fra januar til slutten av august. De er sammenlignet med den samme tiden i fjor.

Det meste av tapet er fordi turister fra andre land har blitt hjemme. De har brukt 68 prosent mindre. I 2019 brukte de 46 milliarder kroner i Norge. I år har de brukt 14 milliarder, ifølge NHO. Det er en organisasjon for norske bedrifter.

Kristin Krohn Devold er administrerende direktør i NHO Reiseliv. Hun mener at dette viser at de som jobber med reiseliv i Norge, må få hjelp. De trenger å få dekket faste kostnader til krisa er ferdig.

– Vi kommer til å miste mange arbeidsplasser om vi må klare oss uten hjelp. Bransjen trenger å få hjelp til å dekke  opp mot 80 prosent av faste utgifter. Det trenger de så lenge det er smitte, sier hun.

Devold mener det må komme mer penger til kompensasjon for bransjen. Hun mener at ingen bedrifter kan overleve slik det er nå. Det er for få bestillinger.

Mer fra Norge

På forsiden nå