Norge
Bildet er av kunnskapsminister Guri Melby. Det er en blå vegg i bakgrunnen.

Endrer reglene om fravær for elever ut skole-året

Elever vil få unntak for reglene om fravær i tida framover. Det sier kunnskapsminister Guri Melby.

Unntaket skal vare til høsten 2021. Elever på videregående skole kan ha sykefravær fra skolen uten å dra til fastlege, sier Melby.

Til vanlig må elevene få en fastlege til å dokumentere at de er syke. Den regelen blir det nå gitt unntak fra. Årsaken er korona-pandemien. Elever over 18 år kan nå si fra selv om at de er syke. Men elever under 18 år må vise fram en bekreftelse fra sine foresatte.

Målet er at dette kan forhindre smitte. Med strenge regler kan flere elever med symptomer føle seg presset til å gå på skolen. Det håper regjeringen å forhindre. For det kan i verste fall føre til mer smitte.

– Det er viktig at elevene følger rådene. De har fått beskjed om når de skal møte på skolen eller bli hjemme. Vi forlenger unntaket i reglene om fravær. Det er for å unngå at elever i karantene eller med milde symptomer på luftveis-infeksjon møter opp på skolen likevel, sier Melby.

Hun sier at det blir foreslått nå for å gi skolene og elevene mest mulig ro. Det skal gjøre det lettere å legge planer på skolen fram til neste sommer.

Mer fra Norge

På forsiden nå