Norge
Bilde 1 av 2

Tre personer er pågrepet for å ha drept Lid

Politiet mener Dan Eivind Lid ble drept. Han hadde synlige skader da han ble funnet. Politiet sier de har pågrepet tre personer i saken.

Dan Eivind Lid var aktiv i organisasjonen Sian. Han ble funnet død i sin leilighet i Kristiansand 3. oktober. To dager senere sa politiet at de mener Lid ble drept.

Les mer: Politiet mener at Sian-aktivist ble drept

– Obduksjon viste at det var et drap. Til nå er tre personer siktet for drapet. En ble pågrepet i går. To ble pågrepet i dag. Alle er siktet for drap eller for å ha vært med på drapet. Alle er kjent for politiet fra før. To har også dommer fra før, sier Morten Formo. Han er politiadvokat i Agder politidistrikt.

Politiet vil ikke si noe om hvem de tre personene er. Men de er i 30-, 40- og 50-årene. Det er for tidlig i etterforskningen. Det er mye politiarbeid som gjenstår. Men Formo har liten tro på at det er et politisk drap.

– Vi er ikke ferdige med avhør i saken. Derfor kan vi ikke si mer om det som er gjort i saken. Det er for tidlig å si noe om motiv for drapet. Men det er ingenting som tyder på at det er et politisk drap, sier han.

Forrige torsdag sa politiet at de ønsket å komme i kontakt med folk i en bil. Lørdag 3. oktober klokka 5 hadde den vært i nærheten av leiligheten til Lid.

Les også: Politiet etterlyser bil etter drap

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå