Norge
Oslo 20200909. 
Pressemøte med næringsminister Iselin Nybø (V). Norske myndigheter vil hente 50 personer fra asylleiren Moria på øya Lesvos i Hellas
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Nybø beklager: Til helga skal klokka stilles tilbake

Natt til søndag 25. oktober skal klokka stilles én time tilbake. Næringsminister Iselin Nybø sier hun er lei seg for at vi får enda en time i 2020.

– Som tids-minister beklager jeg på det sterkeste at 2020 blir enda en time lenger. Dette har allerede vært et svært krevende år for veldig mange. Det sier nærings-minister Iselin Nybø i en melding til NTB.

Hun har ansvar for Justervesenet. Dermed har hun også ansvar for nøyaktig tid her i landet.

– Vi kan også velge å se lysere på det. Når vi stiller klokka tilbake, blir natten en time lengre. Det gjør at når vi står opp på søndag, har sola rukket å komme litt lenger opp over horisonten enn på samme tid dagen før. Da får en lysere morgen enn vi ellers ville fått, sier hun.

I 2018 kom et forslag om å avslutte ordningen med å stille klokka fram og tilbake. Det kom fra EU-kommisjonen. Hvordan det vil gå med forslaget er uvisst. Det er heller ikke klart om EU vil jobbe videre med forslaget.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå