Norge
Moss 20201025. 
Kommuneoverlege i Moss, Kristian Krogshus under pressekonferanse i Moss kommune om koronasituasjonen.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Utbrudd av korona i Moss og Gjøvik

I Moss er 36 nye personer meldt smittet av korona den siste uka. I Gjøvik sitter minst 1.165 personer i karantene.

Moss erklærer et lokalt utbrudd av korona. 36 personer har testet positivt for viruset den siste uka.

Søndag ettermiddag ble seks nye tilfeller meldt inn. Tidligere den morgenen meldte Moss kommune om 18 nye tilfeller. Det er det høyeste tallet på smittede som er meldt på et døgn i kommunen.

Av de nye smittede tilhører 31 samme smitte-klynge. Kommunen er usikker på hvordan smitten her har oppstått.

– Det kan se ut som flere har blitt smittet på en mindre privat sammenkomst. Det sier Kristian Krogshus. Han er kommune-overlege.

Han sier at 120 personer i karantene er koblet til en moské i byen. Men det betyr ikke nødvendigvis at det var der utbruddet startet, sier han.

Over 400 personer er satt i karantene i kommunen. Det gjelder for eksempel hele skoleklasser ved flere forskjellige skoler. Foreløpig vil ikke kommunen innføre nye korona-regler. Det har kommunen blitt enige med Folkehelseinstituttet om.

Også i Gjøvik, fortsetter korona-viruset å spre seg. Nå har enda sju personer fått påvist viruset. Minst 1.165 personer sitter i karantene.

Samtidig har barnehager og skoler gått fra gult til rødt nivå. Det betyr blant annet at elever må være i mindre grupper, med faste voksne.

Til sammen er 49 personer smittet de siste 10 dagene. Det melder Oppland Arbeiderblad.

Vardal ungdomsskole i Gjøvik blir nå stengt. Det er funnet smitte ved alle trinn. Alle elever ved skolen er satt i karantene.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå