Norge
Bildet viser Anne-Elisabeth Hagen. Hun ble borte fra hjemmet sitt på Lørenskog 31. oktober 2018. Politiet vet fortsatt ikke hva som har skjedd med henne.

Politiet vet fortsatt ikke hva som skjedde med Anne-Elisabeth

Lørdag er det to år siden Anne-Elisabeth Hagen ble borte. Politiet har ingen andre mistenkte enn ektemannen.

28. april 2020 ble Tom Hagen pågrepet. Han ble siktet for å ha drept kona Anne-Elisabeth Hagen. Eller for å ha hjulpet til. Politiet hadde etterforsket forsvinningen i ett og et halvt år. Så mente de at ektemannen må være den skyldige.

Hagen ble holdt ti dager i varetekt. 8. mai ble han løslatt av Eidsivating lagmannsrett. Retten mente at det ikke var grunn nok til å mistenke ham for drap. Høyesterett avviste politiets anke. Siden har Hagen vært en fri mann.

70 år gamle Tom Hagen er bygnings-ingeniør, gründer og far til tre barn. Han har en formue på omtrent 1,9 milliarder kroner. Den har han bygget opp ved å utvikle eiendommer. Og gjennom strømselskapet Elkraft.

Lørdag 31. oktober er det to år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Hun ble borte fra parets enebolig i Sloraveien på Lørenskog. Historien startet som en mulig bortføring. Noen krevde løsepenger i en lite kjent kryptovaluta. Det er digitale penger. Nå ser saken mest ut som en draps-etterforskning som har gått galt.

Forrige uke fant politiet ut hvem den såkalte hette-mannen var. De hadde etterlyst mannen siden i sommer. Det var en mann som var på en overvåkings-video. Men mannen hadde ikke noe med saken å gjøre.

I august i fjor viste politiet et avtrykk av en skosåle. Heller ikke dette førte til at saken ble løst. Det gjorde heller ikke et brev på fem sider. Brevet lå igjen i huset da Anne-Elisabeth var blitt borte.

Tom Hagen sier han ikke har noe med saken å gjøre. Det samme mener de tre barna hans.

«At politiet tror at det er et drap, betyr ikke at det er riktig.» Det skriver Ståle Kihle i en melding til pressen. Han er bistands-advokat for barna til Hagen.

De forstår at det er nødvendig å etterforske også familien i en sånn sak, skriver kanalen TV 2. Men de mener det er feil å sikte Tom Hagen.

«De vet at han er uskyldig. Det har de visste hele tiden», står det videre.

15. juni lovet familien 10 millioner kroner i dusør. Det var for opplysningen som førte til at kvinnen ble funnet. Da kom det inn over 100 tips. Tom Hagen skal også ha prøvd å komme i kontakt med de som skal ha presset ham for penger. Det sier Svein Holden. Han er Hagens forsvarer.

Hagen har nektet å bli avhørt av politiet etter at han ble løslatt. Det er etter råd fra Holden.

Etterforskerne ønsker å avhøre Hagen. Men han har rett til å nekte, sa Agnes Beate Hemiø til Dagbladet tirsdag. Hun er politiinspektør.

Politiet tok over huset til Hagen i Lørenskog. De tok også over hytta hans på Kvitfjell. De skulle gjøre tekniske undersøkelser på eiendommene. Men Hagen fikk både huset og hytta tilbake igjen.

En mann i 30-årene ble pågrepet 7. mai. Han skal kjenne Hagen. Mannen ble siktet for drap eller for å ha hjulpet til. Han kan mye om IT og krypto-valuta, ifølge politiet. To dager senere ble mannen løslatt etter avhør. Han er ikke lenger siktet for drap. Men for å ha hjulpet til med å bortføre Anne-Elisabeth Hagen.

Mer fra Norge

På forsiden nå