Norge
Bildet viser politi med våpen.

Politiet i Norge får gå med våpen

Norsk politi får lov til å gå med våpen. Årsaken er økt fare for trusler i Norge.

Politiet i Norge er normalt sett ubevæpnet. De henter fram våpen hvis det skjer spesielle situasjoner. Men nå får politiet lov til å ha våpen hele tiden, skriver nyhetsbyrået NTB. Tillatelsen er for tre uker.

Årsaken er en vurdering av trusselen mot Norge. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener at det er større fare enn normalt. Det skrev de i en vurdering fredag.

− Politiets viktigste jobb er å trygge befolkningen. Trusselnivået er uendret. Men på bakgrunn av den skjerpede trusselen, har politiet kommet med tiltak vi mener er nødvendige, sier Benedicte Bjørnland i en pressemelding. Hun er politidirektør.

Den siste tiden har det vært flere terrorangrep i byer i Europa. I Paris i Frankrike ble en lærer halshugget. Han hadde vist elevene sine karikaturer. Disse tegningene viste profeten Muhammed. I en kirke i Nice i Frankrike ble tre mennesker drept. Myndighetene mener at det også var terror.

Du kan lese mer om hva som skjer i Frankrike her.

Fredag var det et angrep i Wien i Østerrike. Da angrep personer fra seks ulike steder i byen. Det var også terror, ifølge myndighetene.

Fredag skrev PST at de vurderer at trusselen om terror fra ekstreme islamister i Norge som skjerpet. Det gjelder sammenlignet med i sommer. Trusselnivået er fortsatt moderat, men ifølge PST er det skal lite som skal til før vurderingen blir endret.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå