Norge

Høyesterett sier nei til anken fra Eirik Jensen

Høysterett mener at dommen mot Eirik Jensen er svært grundig og god. De sier nei til å behandle anken fra Jensen. Forsvareren til Jensen sier det er skuffende.

19. juni i år ble Jensen dømt til 21 års fengsel. Borgarting lagmannsrett mente han var skyldig i grov korrupsjon. De mener også at han har bidratt til å smugle mye narkotika inn i Norge.

Jensen har sittet i varetekt siden dommen. Jensen har hele tiden nektet for at han er skyldig. Han har også anket dommen. Men han får nei til å anke videre til Høyesterett.

Les også: Eirik Jensen blir ikke løslatt

Jon Christian Elden er advokat for Eirik Jensen. Han sier det er skuffende at anken ble avvist.

– Det er skuffende at de ikke ville åpne for å behandle saken i Høyesterett. Men jeg tviler på at siste ord i saken er sagt ennå, sier Elden til nyhetsbyrået NTB. Han sier det er Jensen fortsatt lurer på hva han har gjort for å bidra til å smugle narkotika. Det er vanskelig å forstå i dommen, sier Elden.

Han mener lagmannsretten har gjort flere feil. Men det er Høyesterett uenig i. Det ble også anket på hvor lang straff Jensen fikk. Også her sier Høyesterett at dommen virker å være riktig slik loven skal bli tolket.

Les også: Jensen dømt til 21 års fengsel

Guro Glærum Kleppe er assisterende sjef i Spesialenheten. Hun er også aktor i saken mot Jensen. Hun sier til NTB at de er fornøyd med at Høyesterett har avvist anken.

– Det har vært en sak som har krevd mye av Spesialenheten. Det er godt å nå få en endelig avgjørelse, sier Kleppe.

Siste utgave

På forsiden nå