Norge
Bildet viser et kommuneskilt ved inngangen til Lyngdal. En person kan ha tatt med smitte til Lyngdal og Farsund fra Romania. Personen kom trolig med fly til Torp Sandefjord lufthavn.

Kommunelegen mener smitten kom via Torp

En person kan ha tatt med korona-smitte til Farsund og Lyngdal via Torp Sandefjord lufthavn. Det tror kommunelegen i Lyngdal.

En person har trolig tatt med smitte med korona fra Romania til Farsund og Lyngdal. Personen kom med fly via Torp Sandefjord lufthavn, sier kommunelegen i Lyngdal.

– Jeg mener at vi har funnet årsaken til smitten, sier Henriette Pettersen til nettavisa Lister24. Hun er kommunelege i Lyngdal i Agder.

Hun sier at denne personen landet på flyplassen 28. oktober. Derfra gikk turen videre til Lyngdal.

– Der har smitten gått inn i menigheten og ligget og ulmet. Grunnen til at viruset ikke har smittet ut raskt i resten av befolkningen, skyldes antakelig at dette er et veldig lukket miljø. På fritiden er de med hverandre, tror hun.

Kort tid etter at viruset kom til Lyngdal, har spredt seg til en fabrikk i Farsund i Rogaland. Så har det trolig spredd seg via flere ledd til et kor i Farsund.

– Derfor er det viktig at nabo-kommunene til Lyngdal tester bredt og mye. Slik at drypp-smitte ikke igjen lager utbrudd, sier kommunelegen.

Personen skal ha blitt testet på Torp flyplass. Det skal ha skjedd rett etter at han eller hun kom dit. Prøven skal ha vært positiv. Personen er senere testet av kommunelegen i Lyngdal.

– Det er bekreftet til meg at personen kom til Norge via Torp. Personen har nå reist fra Norge, sier kommunelegen.

I helgen ble 37 personer i Lyngdal meldt smittet med korona. Fra mandag er seks skoler i kommunen stengt, ifølge avisa VG. Kommunen har startet med strenge regler om smittevern.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå