Norge
Bildet viser helseminister Bent Høie.

Denne uken får vi vite hvordan vi kan feire jul

Mange lurer på hvordan vi kan feire jul på en trygg måte i år. Denne uken får vi svar, lover helseminister Bent Høie.

Helseminister Bent Høie lover råd for en trygg julefeiring. Rådene handler om smittevern. De kommer denne uken, sier Høie.

– Det er råd om hvordan en bør planlegge juleselskap. Hvor mange en kan invitere og den typen spørsmål. Det ønsker mange svar på. Det kan en ikke få beskjed om en uke før jul. Derfor ønsker vi å komme med de rådene. Det sier Høie i et intervju med kanalen NRK.

De siste dagene har færre blitt meldt smittet med korona. Det kan tyde på at de strenge reglene virker, sier han.

– Det øker også muligheten for at julen kan bli mer som normalt. Da vi innførte disse tiltakene, så var min store bekymring at vi i juletiden skulle ha mange innlagte på sykehusene. Og mange som satt hjemme og var bekymret for sine, sier helseministeren.

Han sier at vi fortsatt er inne i en vanskelig situasjon. Og at flere har dødd av korona de siste ukene. Høie sier også at de kan bli nødt til å endre på rådene de gir underveis.

– Vi lever i en tid hvor ting kan endre seg. Men vi prøver å gjøre det mest mulig forutsigbart i en uforutsigbar tid.

Til NRK sa Høie at rådene om julen vil komme allerede tirsdag. Men Helse- og omsorgsdepartementet sier at det ikke stemmer. Rådene kommer i løpet av uken, men ikke tirsdag. Det sier de til nyhetsbyrået NTB.

Mer fra Norge

På forsiden nå