Norge

Vil endre reglene om karantene-hotell

Folk som kommer fra utlandet, kan være i karantene i en bolig de leier. Eller på et annet egnet sted. Det foreslår regjeringen.

Folk som kommer fra utlandet til Norge, må i karantene i ti dager. De som ikke eier en bolig i Norge, må i dag på karantene-hotell. Det koster mye penger. For mange ble dette vanskelig og lite praktisk. Nå vil regjeringen endre reglene for karantene-hotell. Det sier justisminister Monica Mæland.

– Jeg er glad for at vi i dag kan komme med noen forslag til endringer. Hovedregelen er fortsatt at de som kommer til Norge fra røde land, må være på karantene-hotell ved ankomst, sa hun under regjeringens presse-konferanse.

Men leier du en bolig i Norge, kan du være der isteden, sa justisministeren. Og de som verken bor eller leier en bolig i Norge, kan være på et annet egnet sted. Det er dersom de enkelt kan vise at reglene kan holdes, sier hun.

– At en har et oppholdsrom, matservering og toalett. Samtidig som en kan unngå nærkontakt med andre, sier Mæland.

De som bor sammen, kan være i innreise-karantene sammen. Justisministeren sier hun håper de får nye regler på plass så snart som mulig. Og senest i løpet av helgen. Dagens regler gjelder til de nye reglene er på plass.

– Det er ikke endring i at en skal i karantene. Uavhengig av om det skjer på karantene-hotell, hjemme eller på et egnet sted. Men vi håper endringene gjør det enklere for folk uten at det går ut over smittevernet, sier Mæland.

Folk som skal i karantene et annet sted enn på hotell, må fylle ut et skjema. Det er for å dokumentere at boligen er egnet, sier Mæland.

Siste utgave

På forsiden nå