Norge
Bildet er av Levanger sykehus.

Varsler strengere tiltak mot smitte

Levanger skal ha strengere råd og regler for å hindre smitte med korona. Det er bestemt etter at det har vært en økning i smitten flere steder i Trøndelag.

Smitten med korona sprer seg i fylket Trøndelag. Stjørdal avlyste tirsdag resten av jula. Og på Frøya og Hitra må folk droppe større samlinger. Nå sier Levanger at folk må være mer for seg selv. Der kommer det nye råd for å hindre smitte. De varer fra onsdag og fram til 17. januar. Det skjer at det har blitt mye mer smitte i kommunen.

– Vi ser at smitten sprer seg der familier og venner møtes, skriver kommunen på sine nettsider. De ber om at folk må avlyse selskap med familie, venner og andre fester. Folk bør unngå kontakt med andre enn dem som de bor med.

Folk blir anbefalt å bruke munnbind når de forlater hjemmet. Folk som kan jobbe hjemmefra, bør gjøre det. Treningssentre bør avlyse alle gruppe-timer, sier kommunen.

– Vi går ut med klare råd. Ikke påbud eller forskrift. Men det kan endre seg om folk ikke følger rådene godt nok, sier Anita Ravlo Sand. Hun er ordfører.

Det blir strengere regler for å dra på besøk på sykehjem. Det samme gjelder for omsorgs-boliger. De fleste stedene blir folk bedt om unngå besøk hvis det er mulig. Og ved Staup helsehus og Ytterøy helsetun er det bare lov å besøke de som er i ferd med å dø.

Kommunen mener de har god kontroll på hvor smitten sprer seg. Men de er bekymret av at det blir mer smitte. Frol skole er stengt i uke 1. Der skal elevene ha hjemmeskole. Den første eleven ble smittet 21. desember. Siden da harhar totalt 16–17 elever og ansatte testet positivt, skriver Trønder-Avisa.

Geir Mediås er rektor på skolen. Han sier det er 60 barn og 10 voksne i karantene ved skolen. Det er alvorlig, men han føler de har kontroll.

– Det overrasker meg at det er så mange barn. Det skulle ikke være så lett for barn å bli smittet. Det er i alle fall det som har blitt sagt tidligere, sier han.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå